Huren bij Mae ApartmentsHuurperiode

De minimale huurperiode bij Mae is één jaar.

Opzegtermijn

Na het verstrijken van het eerste jaar is het mogelijk om de huurovereenkomst op te zeggen.
Hou je rekening met de opzegtermijn? Deze staat in de huurovereenkomst.

Waarborgsom

Wij zijn zuinig op onze woningen. Daarom vragen wij onze huurders om een waarborgsom te betalen voor of uiterlijk op de ingangsdatum van de huurovereenkomst. De waarborgsom is gelijk aan minimaal één maand huur.

Inkomen

Werk je in loondienst?

Wanneer je alleen huurt, vragen wij om een gemiddeld bruto maandinkomen (inclusief vakantiegeld en toeslagen) van minimaal 3 keer de kale maandhuur. Huur je samen? Dan zijn dezelfde voorwaarden van toepassing op jullie gezamenlijke gemiddelde bruto maandinkomen. Het inkomen van degene die het minste verdient moet gelijk zijn aan minimaal 1,5 keer de kale maandhuur. Voor Mae Apartments is dit minimaal €1.840,-.

Voorbeeld 1 – alleen huren

Stel, Anne heeft haar droomthuis gevonden bij Mae. De huur is €1.295,- per maand. Anne verdient €5000,- bruto per maand. Zij rekent uit dat ze 3 x €1.295 = €3.885,- nodig heeft om aan de huurvoorwaarden te voldoen. Anne kan zich dus gerust inschrijven.

 

Voorbeeld 2 – samen huren

Stijn en Eva gaan samenwonen bij Mae. Zij hebben een woning gevonden met een maandhuur van €1.375,-. Zij weten dat hun gezamenlijke gemiddelde bruto maandinkomen minimaal €4.125,- (3 x 1.375) moet zijn. Stijn heeft het laagste inkomen van het stel. Hij weet dat hij voor dit appartement tenminste €2.063,- (1,5 x 1375) bruto per maand moet verdienen om bij Mae te kunnen wonen.

Heb je een eigen bedrijf?

Ben je ondernemer? Aan zelfstandigen vragen wij een gemiddeld bruto jaarinkomen van minimaal drie keer de kale jaarhuur. Je bruto jaarinkomen bereken je door het gemiddelde uit te rekenen van de netto winst in de afgelopen drie jaar. De netto winst is de omzet uit de zaak min de bedrijfslasten.

Voorbeeld 3 – huren als ondernemer

Tim heeft een eigen timmermanszaak. Hij heeft een appartement gevonden bij Mae van €1.225,- per maand. Hij berekent dat de jaarhuur 12 x €1.225,- = €14.700 bedraagt. Tims gemiddelde bruto jaarinkomen van de afgelopen drie jaar is €60.000,-. Komt dat even goed uit! Dat is meer dan het minimale bedrag van €44.100,-.

Ben je gepensioneerd?

Dan gelden voor jou dezelfde richtlijnen als voor bewoners in loondienst. Wij weten dat je als gepensioneerde minder belasting betaalt over je inkomen dan iemand in loondienst. Daarom mag je jouw bruto maandinkomen (AOW en pensioen(en)) vermenigvuldigen met 1,3. Dat bedrag houden wij aan als richtlijn.

Voorbeeld 4 – Huren als gepensioneerde

Piet is recent met pensioen gegaan. In Mae Apartments wil hij genieten van zijn oude dag. Piets bruto maandinkomen uit AOW en pensioen(en) bedraagt €4000,- per maand. Dit bedrag vermenigvuldigt hij met 1,3. Piet berekent dat €5.200,- voldoende is om zijn voorkeursappartement van €1.250,- te huren (€5.200 / 3 = 1.733). Net als iemand in loondienst moet zijn bruto maandinkomen namelijk minimaal gelijk zijn aan de kale maandhuur.

Heb je eigen vermogen?

Voldoe je net niet aan de bovengenoemde richtlijnen, maar heb je eigen vermogen? 10% van jouw eigen vermogen kan opgeteld worden bij het bruto jaarinkomen. Wij hanteren een minimum van €15.000,-.

Interesse in een van de prachtige huurwoningen?